Maalämpö isoihin kiinteistöihin
Enemmän hyötyä, mitä suuremmasta kiinteistöstä on kyse
Geoenergia (maa- ja kalliolämpö) ei ainoastaan ole omakotitaloissa asuvien tai rivitalo- ja kerrostaloyhtiöiden suosima lämmitysmuoto. Lämpöpumppujen asentaminen kaikenlaisiin liikekiinteistöihin ja julkisiin rakennuksiin on nimittäin kasvanut vuosittain, sillä maalämmön hyödyt nousevat sitä merkittävämmiksi, mitä isommasta kiinteistöstä ja täten energian tarpeesta on kyse. Geoenergia mahdollistaa kustannustehokkaat, toimintavarmat ja hiilijalanjälkeä pienentävät ratkaisut taloyhtiöiden lisäksi myös muihin suuriin kiinteistöihin, kuten esimerkiksi teollisuushalleihin, varastoihin, liikekiinteistöihin, terveyskeskuksiin, päiväkoteihin.
Lämmityskustannusten vastuullisuus, ennustettavuus ja riippumattomuus sähkön tai öljyn hinnasta ovat ehkä niitä kaikista merkittävimpiä syitä valita maalämpö kiinteistön energiaratkaisuksi. Oikeilla valinnoilla lämmityskuluissa voidaan saada välittömästi aikaan huomattavia säästöjä ja näiden välittömien säästöjen lisäksi maalämpöön investointi nostaa kiinteistön arvoa parantaen siihen sijoitetun pääoman tuottoa.
Maaviileä ja lämmön talteenotto – säästöä pitkällä tähtäimellä
Isoissa kiinteistöissä tarvitaan lämmityksen lisäksi monesti myös tehokasta viilennystä maaviileällä ja siksi maalämpökaivo on järkevää hyödyntää myös viilennysenergiassa. Maalämpöön on siis mahdollista yhdistää maaviileä, tämä maalämmön ja maaviileän yhdistelmä tekeekin maalämpöjärjestelmästä ylivoimaisen energiaratkaisun isoille kiinteistöille. Maaviileä nostaa viihtyvyyden uudelle tasolle ja säästöä saavutetaan pitkällä tähtäimellä, koska mitä enemmän maaviileää kesällä käytetään, sitä enemmän lämpökaivot antavat lämpöenergiaa takaisin talvella.
Olemme mukana jo maalämpöprojektisi ensi metreillä
Suosittelemme TRT-mittausta eli termistä vastetestiä 10 maalämpökaivon ja sitä suurempiin kohteisiin. TRT-mittaus on keino selvittää kallion termisiä ominaisuuksia eli ts. se on kallion energiapotentiaalin mittausta. Vastetestiä varten alueelle porataan yksi tai useampi koekaivo ja testin tuloksia käytetään hyväksi, kun simuloidaan kuinka monta maalämpökaivoa tarvitaan ja kuinka syviä niiden tulee olla. Koekaivot ei mene hukkaan vaan ne otetaan hyötykäyttöön osaksi lopullista maalämpökaivo kenttää.