Maalämpö omakotitaloon

Tee vastuullinen valinta ja valitse maalämpö

Tee vastuullinen valinta, valitse maalämpö omakotitaloon

Maalämpö on vihreä ja omavarainen valinta omakotitalosi lämmitysratkaisuksi, joka sopii hyvin sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Maalämpö omakotitaloon korvaa niin vanhan öljy-, sähkö- kuin puukattilakin. Maalämmön asentamisen edellytyksenä on, että kiinteistössä on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä.

Geoenergian avulla omakotitalosi energiakustannukset pienevät ja tuotat puhtaasti energiaa ympäristöä vaalivalla tavalla vuoden jokaisena päivänä. Maalämpölämmitteisellä omakotitalolla et ole riippuvainen esimerkiksi sähkön tai öljyn hinnasta. Voit siis keskittyä huolettomampaan arkeen valitsemalla maalämpö omakotitaloon.

Maalämpökaivo sopii jopa ahtaalle tontille

Energiakaivosta maalämpö siirretään maalämpöpumpun avulla kiinteistön lämmitysjärjestelmään. Se, että energiakaivo ei vie paljon tilaa, on yksi sen parhaita puolia. Lämpökaivo on hyvin pieni, halkaisijaltaan tavallisesti vain 115 millimetrin kokoinen eli näin ollen lämpökaivon poraus on mahdollista tehdä pieneenkin pihaan eikä porauksesta jää juurikaan jälkiä.

Maalämpökaivon syvyys puolestaan vaihtelee 90–250 m välillä, riippuen kiinteistön koosta ja maalämpöpumpun tehokkuudesta. Tarkka maalämpökaivon syvyys lasketaan esiselvityksessä energiatarpeen perusteella. Lämpökaivo tulee mielellään sijoittaa mahdollisimman lähelle kiinteistön lämmönjako huonetta, vähintään viiden metrin päähän kiinteistöstä. Energiakaivon poraus suoritetaan yleensä yhden päivän aikana.

Energiakaivojenporaus ammattitaidolla
Kotitalousvähennys maalämmöstä

Maalämpö omakotitaloon harkinnassa – muista kotitalousvähennys!

Maalämpökaivon porauksesta saa kotitalousvähennyksen – käytä etu hyödyksesi! Vanhan lämmitysjärjestelmän tilalle vaihdettaessa maalämpöjärjestelmän, kannattaa hyödyntää kotitalousvähennys. Kotitalousvähennys myönnetään nimenomaan työn osuudesta. Voit siis saada vähennyksen maalämpökaivon porauksesta, asennuksesta ja kaikista muista maalämpöjärjestelmän asennukseen liittyvistä, teettämistäsi töistä. Lisätietoja saat www.vero.fi-sivuilta.

Mikäli esimerkiksi maalämpökaivon syvyys, maalämpökaivon hinta tai jokin muu maalämpöprojektiin liittyvä askarruttaa mieltäsi, niin ota yhteyttä meihin Geokaivot Oy ja me olemme apunasi.

“Ekologinen lämmitys- ja viilennysratkaisu”

ELY avustaa fossiilisista polttoaineista luopumista

ELY-keskus myöntää valtionavustusta pientalojen lämmitysjärjestelmän vaihtamiseen ympäristöystävällisempään vaihtoehtoon, kuten maalämpöön tai ilma-vesilämpöön. Avustussumma on 4 000 euroa. Kesällä 2022 avustusta laajennettiin koskemaan myös maakaasusta luopumista.

Avustusta myönnetään vain öljy- tai maakaasulämmityksestä luopumiseen. ELY-keskuksen avustus koskee ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen lämmitysjärjestelmän vaihtoa pois fossiilisista polttoaineista. Avustus ei ole saatavilla vapaa-ajan asuntoihin eikä asunto-osakeyhtiöiden kustannuksiin.

Avustusta voi hakea, jos muuta tukea, kuten ARAn energia-avustusta, ei ole myönnetty ja kotitalousvähennystä ei haeta hankkeeseen.