Maalämpö isoihin kiinteistöihin

Maaviileä tuo mukavuutta myös isoihin kiinteistöihin

Enemmän hyötyä, mitä suuremmasta kiinteistöstä on kyse

Geoenergia (maa- ja kalliolämpö) ei ainoastaan ole omakotitaloissa asuvien tai rivitalo- ja kerrostaloyhtiöiden suosima lämmitysmuoto. Lämpöpumppujen asentaminen kaikenlaisiin liikekiinteistöihin ja julkisiin rakennuksiin on nimittäin kasvanut vuosittain, sillä maalämmön hyödyt nousevat sitä merkittävämmiksi, mitä isommasta kiinteistöstä ja täten energian tarpeesta on kyse. Geoenergia mahdollistaa kustannustehokkaat, toimintavarmat ja hiilijalanjälkeä pienentävät ratkaisut taloyhtiöiden lisäksi myös muihin suuriin kiinteistöihin, kuten esimerkiksi teollisuushalleihin, varastoihin, liikekiinteistöihin, terveyskeskuksiin, päiväkoteihin.

Lämmityskustannusten vastuullisuus, ennustettavuus ja riippumattomuus sähkön tai öljyn hinnasta ovat ehkä niitä kaikista merkittävimpiä syitä valita maalämpö kiinteistön energiaratkaisuksi. Oikeilla valinnoilla lämmityskuluissa voidaan saada välittömästi aikaan huomattavia säästöjä ja näiden välittömien säästöjen lisäksi maalämpöön investointi nostaa kiinteistön arvoa parantaen siihen sijoitetun pääoman tuottoa.

Maaviileä ja lämmön talteenotto – säästöä pitkällä tähtäimellä

Isoissa kiinteistöissä tarvitaan lämmityksen lisäksi monesti myös tehokasta viilennystä maaviileällä ja siksi maalämpökaivo on järkevää hyödyntää myös viilennysenergiassa. Maalämpöön on siis mahdollista yhdistää maaviileä, tämä maalämmön ja maaviileän yhdistelmä tekeekin maalämpöjärjestelmästä ylivoimaisen energiaratkaisun isoille kiinteistöille. Maaviileä nostaa viihtyvyyden uudelle tasolle ja säästöä saavutetaan pitkällä tähtäimellä, koska mitä enemmän maaviileää kesällä käytetään, sitä enemmän lämpökaivot antavat lämpöenergiaa takaisin talvella.

Mikäli lämmön talteenoton (LTO) liittäminen maalämpöjärjestelmän yhteyteen on mahdollista, saadaan kiinteistön hukkaenergia hyötykäyttöön ja näin saavutetaan vieläkin suurempia säästöjä energiakustannuksissa.

lämmöntalteenotolla hukkaenergia hyötykäyttöön
Maaviileä ja maalämpö kauttamme, Geokaivot Oy

Olemme mukana jo maalämpöprojektisi ensi metreillä

Suosittelemme TRT-mittausta eli termistä vastetestiä 10 maalämpökaivon ja sitä suurempiin kohteisiin. TRT-mittaus on keino selvittää kallion termisiä ominaisuuksia eli ts. se on kallion energiapotentiaalin mittausta. Vastetestiä varten alueelle porataan yksi tai useampi koekaivo ja testin tuloksia käytetään hyväksi, kun simuloidaan kuinka monta maalämpökaivoa tarvitaan ja kuinka syviä niiden tulee olla. Koekaivot ei mene hukkaan vaan ne otetaan hyötykäyttöön osaksi lopullista maalämpökaivo kenttää.

Me Geokaivot Oy suunnittelemme ammattitaidolla maalämpökaivot isompiinkin kohteisiin. Tee vihreä valinta ja valitse meidät myös silloin, kun haluat hyödyntää maalämpökaivon viilennysenergiassa maaviileällä. Ota yhteyttä, niin kerromme sinulle lisää kustannustehokkaista ratkaisuistamme!

“Vaihda fossiilisten polttoaineiden tilalle uusiutuva ja päästötön maalämpö”