Maalämpö taloyhtiöön

Maalämpö taloyhtiöön: Vihreää ilmaislämpöä maan uumenista, säästöä lämmitys- ja viilennyskuluissa

Haluatteko siirtyä yhdessä kanssamme kohti kestävää energiaratkaisua, joka sekä säästää ympäristöä että parantaa taloyhtiönne taloudellista tilannetta? Geokaivot Oy tarjoaa kustannustehokkaita ratkaisuja, jotka muuttavat maan uumenista löytyvän lämmön tehokkaaksi ja kannattavaksi voimavaraksi taloyhtiönne lämmitys- ja viilennystarpeisiin.

Ekologinen ja vaivaton energiaratkaisu maalämpö kasvattaa jatkuvasti suosiotaan myös taloyhtiöiden keskuudessa. Eikä mikään ihme, sillä maalämpö ja maaviileä on edullinen energiamuoto taloyhtiöön, siihen investointi maksaa itsensä takaisin tyypillisesti alle kymmenessä vuodessa. Mitä kovempi energiankulutus kiinteistössä on, sen kannattavampaa maalämmön toteutus on. Maalämmön tuottamat säästöt lämmitys- ja viilennyskuluissa ovat merkittävästi suuremmat kuin maalämpöjärjestelmän investoinnin hoito- ja lyhennyskulut. Maalämpö taloyhtiöön tuottaakin taloyhtiölle välittömästi positiivista kassavirtaa.

Vastuullinen valinta maalämpö kiinteistön arvonlisääjänä

Maalämpö ei ainoastaan säästä rahaa, vaan se myös lisää kiinteistön arvoa ja tekee siitä houkuttelevamman asuin- ja sijoituskohteen. Se on myös vastuullinen valinta ympäristön kannalta ja edistää kestävää kehitystä.

Kaupungin asukkaiden valinta: ympäristöystävällinen ja vakaahintainen maalämpö

Maalämpö ja maaviileä on mahdollista asentaa myös keskustassa sijaitseviin taloyhtiöihin, se on yhtä vaivaton kuin kaukolämpö, mutta edullisempi ja hinnaltaan vakaa vaihtoehto. Näin myös taloyhtiön asukas pääsee nauttimaan vaivattomasta, vakaasta ja vihreästä lämmitysmuodosta, joka on aiemmin ollut lähinnä vain omakotitaloasujien suosiossa. Alta olevasta referenssistä voit lukea, kuinka tyytyväisiä taloyhtiö Hakarinne Helsingin Roihuvuoresta olivat:

Miksi

Geokaivot?

Huippuhinnat, kokenut tiimi

Tarjoamme taloyhtiölle erittäin kilpailukykyiset hinnat ja huippuluokan osaamisen. Kokenut tiimimme on erikoistunut todella haastaviin energiakaivoprojekteihin, ja käytämme nykyaikaista kalustoa varmistaaksemme sujuvan, turvallisen ja kustannustehokkaan porauksen isoissakin kohteissa.

Maalämpö taloyhtiöön askel askeleelta

Maalämpöprojekti alkaa esiselvityksellä

Maalämpöprojekti alkaa esiselvityksellä, hän perehtyy rivitalo- / kerrostalokiinteistöjen lämmitysenergian kulutukseen ja kerää tietoja useamman vuoden ajalta. Esiselvityksessä määritämme siis lämpökaivojen lukumäärän ja niiden syvyyden.

Huomioon otettavaa on myös se, että kerrostaloissa on mahdollista hyödyntää hukkaenergia poistoilman lämmön talteenotolla (LTO), riippuen kiinteistön ilmanvaihtojärjestelmästä. Poistoilman talteenotolla on nimittäin mahdollista hyödyntää hukkaenergia, joka muuten puhalletaan ulos, ja tällä tavoin ehkä vähentää maalämpökaivojen syvyyden lisäksi niiden määrää.

Esiselvityksen valmistuttua teemme suunnitelman lämmönkeruujärjestelmän toteuttamisesta ja laskemme tarjouksen. Hyväksytyn tarjouksen jälkeen voi maalämpökaivojen poraamiselle hakea kunnan rakennusvalvonnasta toimenpidelupa ja kun se on myönnetty, voimme aloittaa energiakaivojen poraamisen.

Maalämpöprojekti alkaa esiselvityksellä

Menneinä vuosina oli haastavaa saada kerros- ja rivitalon ahtaalle tontille mahtumaan niin monta energiakaivoa, että ison kiinteistön vaatima lämmitysenergian tarve voitaisiin kattaa niillä. Kiitos nykytekniikan, jopa 450 metriä syvien maalämpökaivojen poraaminen on nykyisin mahdollista…

ja tällaisia maalämpökaivoja tarvitaan luonnollisesti vähemmän kuin aiempia n. 200 metrin lämpökaivoja.

Rivi ja -kerrostalojen energiakaivot porataan yleensä syvemmiksi kuin omakotitalojen lämpökaivot. Poraamme yhdessä päivässä tavallisesti noin 250m eli viikon aikana n 4-6 lämpökaivoa, riippuen niiden syvyydestä. Kaupunkialueella on erityisen tärkeää, että porauksen aikana syntyvä pöly johdetaan veteen sidottuna pölynsidontakonttiin, näin pihalle ei jää mitään jätettä porauksesta. Mikäli poraamme tiheästi asutulla alueella, voimme käyttää myös separointikonttia, jossa kivipöly erotellaan vedestä vielä tarkemmin. Puhdistamisen jälkeen vesi pystytään pumppaamaan sadevesiviemäriin.

energiakaivojen porauksen jälkeen asennetaan lämmönkeruuputkisto

Kun maalämpökaivot kerrostaloon / rivitaloon on porattu, kaivetaan pihalle vaakaputkistoa varten vaakakanaalit. Putkisto kuljettaa lämmönkeruunesteen maalämpökaivosta kokoomakaivon kautta lämmönjakohuoneeseen. Vaakalinjojen asentamisen jälkeen

kanaalit täytetään ja tiivistetään. Lopuksi viimeistellään maanpinta alkuperäiseen tasoon ja pian nämä asennuksesta ja kaivuutyöstä aiheutuneet jäljet häviävät pihalta.

Energiakaivojenporaus ammattitaidolla

Energiakaivot on mahdollista porata tarvittaessa vaikka parkkipaikalle, koska maalämpökaivoja ei tarvitse jatkossa huoltaa. Tällaisessa tapauksessa lämpökaivot suojataan teräskansilla ja suojauksen jälkeen parkkialue voidaan huoletta asfaltoida ja parkkipaikalla voidaan ajaa myös kuorma-autolla.

Nurmikkoalueelle porattujen maalämpökaivojen kannet peitetään maakerroksen alle ja näin niistä ei koidu mitään harmia esimerkiksi taloyhtiön nurmikon ajamiselle.

Talon sokkeliin kiinnitetään pienet tunnistekilvet, joihin merkitään lämpökaivojen paikat. Lämpökaivot eivät siis vaikuta mitenkään kerrostalon / rivitalon pihan käyttöön.

Maalämpökaivojen ammattilainen Geokaivot Oy

Kun lämmönkeruujärjestelmä on kokonaisuudessaan tehty, on työt meidän osaltamme valmiina ja kapula siirtyy luotettavalle yhteistyökumppanillemme. He jatkavat töitä lämmönjakohuoneessa huolehtien maalämpöjärjestelmän asennuksesta sen käyttöönottoon.

Kysyttävää lämpökaivoista?

Mikäli mieleenne heräsi kysymyksiä, kuten maalämpö kerrostaloon hinta, niin ole huoletta yhteydessä meihin. Kerromme sinulle lisää aiheesta maalämpö kerrostaloon ja maalämpö rivitaloon.

Ottakaa myös pohdinnoissanne huomioon, että maalämmöllistä kerrostaloa / rivitaloa voidaan myös kesäkaudella viilentää, maaviileän avulla, edullisesti ja ympäristöystävällisesti sekä se, että valtio tukee taloyhtiöiden energiaremontteja huomattavalla energia-avustuksella (ARA).

Energia-avustukset

ARA myöntää energia-avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin. Vuosina 2020-2023 avustusta voivat hakea asuinrakennuksen omistavat henkilöt, taloyhtiöt ja ARA-yhteisöt. ARA vastaanottaa hakemuksia ympäri vuoden ja käsittelee saapuneet avustushakemukset noin yhdessä kuukaudessa. Lue lisää ARA avustuksesta taloyhtiöille tästä.