Bergvärme till bostadsbolag

Grön värme gratis från jordens inre, besparing på uppvärmnings- och kylkostnader

Den ekologiska och bekymmersfria energilösningen, bergvärme, ökar ständigt i popularitet också bland bostadsbolagen. Och det är inte konstigt, eftersom bergvärme och bergkyla är en kostnadseffektiv energiform för bostadsbolag. Investeringen betalar sig vanligtvis tillbaka på mindre än tio år.

Ju högre energiförbrukningen är i fastigheten, desto mer lönsamt är det att skaffa bergvärme Besparingarna som bergvärmen ger är betydligt större än kostnaderna för drift och avbetalning av bergvärmesystemet. Bergvärme genererar omedelbart positivt kassaflöde för bostadsbolaget.

Som en framtida energilösning höjer förnybar och utsläppsfri bergvärme också fastighetens värde och är en garanterad fördel även på bostadsmarknader.

Bergvärme och bergkyla kan också installeras i de bostadsbolagen som befinner sig i stadskärnan och den är lika bekymmersfri som fjärrvärme, men ett billigare och mer stabilt alternativ när det gäller kostnader. På så sätt kan också alla de som bor i ett bostadsbolag njuta av en bekväm, stabil och grön uppvärmningsform som tidigare främst varit populär bland ägare av egnahemshus”

Staten stöder bostadsbolagens energisaneringar med ARA-stöd (energiunderstöd för bostadsaktiebolag).

Om ert bostadsbolag planerar att övergå till den förnybara energiformen bergvärme, tveka inte att kontakta oss på Geokaivot Oy så berättar vi mer för er.