Maalämpökaivon poraus

Maalämpökaivon poraus kaikenkokoisiin projekteihin – Kustannustehokkaasti ja aikataulussa

Geokaivot Oy tarjoaa luotettavia ja kustannustehokkaita maalämpökaivojen porausratkaisuja kaikenlaisiin kiinteistöihin, mukaan lukien haastavat kohteet kuten parkkihallit. Ammattitaitoiset työntekijämme sekä mukautuva kalustomme varmistavat, että projektit toteutetaan aikataulussa ja tehokkaasti.

keruukonttiin kerätään porauksesta syntyvä maa-aines

Keruukontin toimitus ja porauskalusto

Ennen työn aloittamista toimitetaan työmaalle keruukontti, johon kerätään maalämpökaivojen porauksen aikana syntyvä maa-aines (kiviaines, hiekka ja vesi). Keruukontti tarvitsee noin 4-5 neliön kokoisen alueen ja se sijoitetaan lähelle kaivojen porauspaikkaa, maksimietäisyys porauspaikalta 25 m. Kaivojen sijainti on määritelty jo maalämpökaivojen tilauksen yhteydessä. 

Mikäli vesi pumpataan yleiseen viemäriin tai hulevesiverkostoon, tarvitaan vielä lisäksi erillinen erottelukontti veden puhdistamiseksi. Kontit toimitetaan maalämpökaivojen porauspaikaille kuorma-autolla, joten kohteen ulkopuolella oleva katu on pidettävä tämän toimituksen aikana vapaana kaikista esteistä. Porausalueella on oltava riittävästi tilaa, sillä keruukontin lisäksi alueelle on mahduttava varsinainen porauskalusto, joka vie noin 2m leveän ja 3-6m pitkän tilan. Kuorma-auto ja sen lavalla olevat muut porauksessa käytettävät laitteet tulee olla maksimissaan 50 metrin päässä maalämpökaivojen porauspaikasta. Lisäksi maalämpö poraukseen tarvitaan sähköä ja vettä.

“Valitse Geokaivot – Maalämpökaivojen ammattilainen”

maalämpökaivojen poraus

Maalämpökaivon poraus ja porauksesta syntyvän kivituhkan käsittely

Maalämpö poraukseen kuluva kokonaisaika vaihtelee ja riippuu maalämpökaivojen syvyydestä ja lukumäärästä. Maalämpökaivojen poraamisessa tarvitaan siis paineistettua vettä eli vesijohtovettä, sillä vesi auttaa sitomaan porauspölyn ja hienojakoisen kivituhkan. Käsittelemme vastuullisesti tätä maalämpökaivojen porauksessa kertynyttä porausjätettä ohjaamalla kivituhkan ja veden keruukonttiin, jossa kivituhka painuu pohjalle ja vesi pumpataan työmaalla sopivaan paikkaan. Kivituhka kuljetetaan pois työmaalta maankaatopaikalle tai muuhun vastaavaan täyttömaata vastaanottavaan paikkaan.

Lämmönkeruuputkiston asentaminen

Poraustyön valmistumisen jälkeen asennennamme, yhdessä asiakkaan kanssa sovittuna aikana, lämmönkeruuputkiston ja kiinteistöön johtavat syöttöputket, jotka kaivamme yleensä 40-70cm: n syvyyteen. Seinän läpiviennit poraamme timanttiporalla. Määrittelemme maalämpöjärjestelmän sijainnin kiinteistön sisällä yhdessä maalämpöpumpun asentajan kanssa. Kun maalämpökaivojen porausprosessi on meidän osaltamme valmis, siirtyy työprosessi kiinteistön sisälle maalämpöpumpputoimittajalle, joka puolestaan hoitaa maalämpöjärjestelmän asennuksen ja käyttöönoton.

Porausraportti ja jatko-ohjeistus

Lähetämme asiakkaalle maalämpö porauksesta porausraportin sähköpostitse porauksen valmistumisen jälkeen. Tarjoamme mielellämme myös jatko-ohjeistusta, jos sinulla on jotain kysyttävää jatkoa varten.

Mikäli sinulla heräsi vielä kysymyksiä liittyen maalämpökaivon poraukseen, kysy rohkeasti tarkempia tietoja meiltä ja me kerromme sinulle mielellämme lisää maalämmön porauksesta.

Energiakaivojen poraus parkkihallissa

Pystymme toteuttamaan energiakaivojen porauksen myös haastavissa parkkihalliympäristöissä. Tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja ja mukautamme kalustoa tarpeen mukaan, jotta projektit voidaan toteuttaa tehokkaasti ja turvallisesti. Esimerkiksi poravaunun mastoa voidaan lyhentää jopa 2,6 metrin korkeuteen, jolloin työt onnistuvat matalissakin tiloissa.

Yksi merkittävä toteuttamamme projekti sisälsi 11 energiakaivon poraamisen parkkihalliin, jossa kunkin kaivon syvyys oli 330 metriä. Kohteen korkeus oli 5,2 metriä, joten mukautimme poravaunun mastoa, mikä mahdollisti kolmen metrin poratankojen käytön. Näin varmistimme, että työt saatiin tehtyä kustannustehokkaasti ja aikataulussa.

Olemme valmiita vastaamaan parkkihallikohteiden haasteisiin ja pystymme tarjoamaan ratkaisuja, jotka vastaavat juuri sinun projektisi tarpeita. Onko sinulla haastava kohde mielessä? Me voimme auttaa.

Usein esitetyt kysymykset

Yhden maalämpökaivon poraaminen kestää tyypillisesti 1-3 työpäivää. Porausprosessin kesto riippuu olosuhteista, kaivojen syvyydestä ja lukumäärästä.

Porausjätteenä syntyvä maa-aines kerätään keruukonttiin ja kuljetetaan asianmukaiseen paikkaan käsiteltäväksi.

Kyllä, maalämpökaivon poraus voidaan tehdä myös talvella. Olosuhteet otetaan huomioon ja työmaalla varmistetaan turvallisuus sekä tehokkuus.

Maalämpökaivon porauksen hinta vaihtelee kohteen vaatimusten, kaivon syvyyden ja maaperän mukaan. Tarkempia tietoja ja kustannusarvion saat ottamalla meihin yhteyttä.

Maalämpökaivojen elinkaari on erittäin pitkä 100 vuotta tai voidaan puhua jopa ikuisesta, mikäli järjestelmä on oikein suunniteltu ja huollettu. Kaivojen käyttöikä ylittää usein muiden järjestelmän osien käyttöiän.

Maalämpökaivon syvyys vaihtelee tyypillisesti 90-450 metrin välillä, riippuen kiinteistön lämmitystarpeesta ja maaperän olosuhteista. Jopa 600m syvän lämpökaivon poraaminen on mahdollista toteuttaa.

Maalämmön sähkönkulutukseen vaikuttavat monet tekijät, kuten kiinteistön koko, eristys sekä lämpöpumpun tehokkuus. Keskimäärin maalämpöjärjestelmä kuluttaa omakotitalossa noin 5000–8000 kWh sähköä vuodessa, mikä on jopa 70 % vähemmän verrattuna suoraan sähkölämmitykseen, jonka kulutus voi olla 20 000–30 000 kWh vuodessa. Näin ollen maalämpö on merkittävästi energiatehokkaampi vaihtoehto.

Maalämpökaivo ei jäädy, mikäli järjestelmä on oikein suunniteltu ja mitoitettu. Lämmönkeruupiirin sisällä kiertävä neste estää kaivon jäätymisen, ja oikeanlaisella suunnittelulla varmistetaan, että järjestelmä toimii moitteettomasti ympäri vuoden.

Kotitalousvähennys maalämpökaivojen porauksessa

Älä unohda kotitalousvähennystä, joka voi merkittävästi pienentää maalämpöremontin kokonaiskustannuksia. Kotitalousvähennys myönnetään ulkopuolisten palvelujen käytöstä kodin ja vapaa-ajan asunnon kunnostuksessa. Erityisesti maalämpöratkaisuihin liittyvät työt ovat vähennyskelpoisia, mukaan lukien vanhan lämmitysjärjestelmän purku, energiakaivon poraus ja uusien laitteiden asennus. Tämä voi säästää sinulle huomattavasti rahaa. Tutustu tarkemmin verohallinnon ohjeisiin heidän vero.fi -sivustolla.